Category Archives: Kardiologji

No Comments on Prove ushtrimore

Prova ushtrimore ( elektrokardiograma ushtrimore ) ose e njohur si prova e biçikletës mbetet menyra më natyrale e vlerësimit të funksionit të zemrës në personat që vuajnë nga probleme kardiake në veçanti dhe të individeve të të gjitha moshave në pergjithesi. Një vlerë të veçantë prova ushtrimore ka në vlerësimin e trajtimit të sëmundjeve të zemrës si dhe të operacioneve të saj.

Gjatë provës ushtrimore pacienti ecën mbi një pistë rrotu...

Read more

No Comments on Kardiologji

alt

Përveç vizitave nga mjekët me përvojë, pacientëve u ofrohen edhe shërbime të tjera si: Ekografi, Elektrokardiografi, Eko Ezofageale, Holter ritmi dhe tensioni 24 orësh për monitorimin e ritmit apo tensionit per 24 orë. Prova ushtrimore ose tapeti lëvizës favorizon mosha të ndryshme ta kryejnë atë, pacienti ecën mbi një piste lëvizëse për disa minuta, ndërkohë që shpejtësia e pistës rritet gradualisht...

Read more