Category Archives: Sektori Klinik

No Comments on Stomatologji

Kabineti i Stomatologjisë është i pajisur me aparatura të automatizuara, të kohëve të fundit dhe me një personel të kualifikuar. Krahas diagnostikimit kryhet edhe mjekimi i të gjitha gradave të sëmundjeve të dhëmbëve. Mbushje me llambë dhe kompozit dhe për gradën e tretë e të katërt me një seancë me anestezi. Pastrimi i gurëzave me ap. sadent është një nga lehtësirat e tjera që përdoren.

stomatologji

 

Read more

No Comments on Pneumologji

Në këtë kabinet mjekja pneumologe merret me profilaksinë, zbulimin dhe trajtimin konservativ të sëmundjeve të mushkërive,bronkievemediastinusit si dhe të pleurës.

Gjithashtu bëhet edhe ekzaminimi i Spirometrise, që është testi më i vlefshëm për të zbuluar funksionin pulmonar. Kyështënjë mjet diagnostikues veçanërisht efektiv, pa dhimbje, me lehtësi vendosjeje dhe objektiv.

Read more

No Comments on Dermatologji

Në kabinetin e dermatologjisë trajtohen sëmundjet e ndryshme të lëkurës. Dermatologu pas vizitës së hollësishme merret me sqarimin, mjekimin dhe përkujdesjen e pacientëve me sëmundje ngjitëse dhe jo ngjitëse të lëkurës. Më kryesoret janë: ekzema, psoriazi, sëmundjet mykotike, erythema nodose, sëmundjet e flokëve, acnet juvenile dhe vulgare, dermatitet e ndryshme alergjike dhe dermatitet atipike, ulçeracionet, djegiet e lëkurës, etj.

Mjeku...

Read more

No Comments on Urologji

Në kabinetin e urologjisë kryhen ekzaminimet e Urofloumetrisë dhe Cistoskopisë.

Urofloumetria është një metodë  ekzaminuese jo-invazive, jo e vështirë për t’u kryer dhe me vlera të mëdha për depistimin e pacientëve me çrregullim të urinimit. Rekomandohet që ky ekzaminim duhet t’u paraprijë ekzaminimeve të tjera urodinamike...

Read more

No Comments on Rheumatologji

Reumatologjia është disiplinë e mjekësisë interne, ajo trajton patologji të indit lidhor si spondiloartriti anchilozan, artrit rheumatoid, osteoartrozat, sëmundje degjenerative reumatizmale, sëmundje metabolike kockore (Gutta), sëmundje të aparatit artikular (bursit, tendinit).Trajton sëmundje ostoporotike dhe diagnostikon osteoporozat sekondare.

SAMSUNG

Read more

No Comments on Radiologji

Në kabinetin e Imazherisë, ku janë instaluar dy aparate moderne të radiologjisë dixhitale realizohet e gjithë gama e ekzaminimeve që përmbledh kjo fushë. Këto ekzaminime përfshijnë ato të sistemit kockor, aspirator, kardiovaskular, të aparatit tretës, urinar etj.

Është një nga kabinetet më të kompletuar që funksionojnë në vendin tonë. E veçanta e këtyre aparateve është doza minimale e rrezatimit dhe cilësia e lartë e imazhit që përftohet...

Read more

No Comments on PEDIATRI

Fëmijëve, që nga i porsalinduri e deri në moshën e adoleshencës, përfshi edhe çështjen e mirërritjes së tyre u kushtohet një vëmendje e veçantë.

Brenda këtij kabineti trajtohen edhe probleme të specialiteteve: pneumatologjisë, gastro-enterologjisë, kardiologjisë së fëmijëve, psikopediatrisë etj.

Të gjithë fëmijët kartelizohen, duke siguruar një ndjekje periodike në vitet që pasojnë.

Terapia intensive ditore është shërbimi më i ri i...

Read more

No Comments on PATOLOGJI

Patologjia është degë e mjekësisë, e cila merret me studimin e shkaqeve, shenjave të lindjes dhe të zhvillimit të një sëmundjeje, simptomave të tyre, si dhe me deformime të të gjitha llojeve në organe trupore. Patologjia është studimi dhe diagnoza e sëmundjes së përcaktuar përmes ekzaminimit të organeve, indeve, lëngjeve trupore etj. Termi gjithashtu përfshin studimin shkencor lidhur me proceset e sëmundjes.

Patologjia e përgjithshme.

Pat...

Read more

No Comments on ORTOPEDI

ORTOPEDIA

Ortopedia është specialiteti mjeksor i fokusuar në studimin, diagnostikimin dhe trajtimin e traumes dhe patologjive të sistemit muskulo-skeletal. Ky sistem përbëhet nga kocka, artikulacione, ligamente, tendine, nerva dhe ene gjaku. Në patollogjitë e këtij sistemi përfshihen sëmundjet që prekin strukturat e mësipërme

Kirurgu ortoped

Mjekët tanë janë specializuar në klinikat më të mira jashtë vendit...

Read more

No Comments on O.R.L

Në këtë kabinet kryhen vizita nga mjekë Otorinolaringologë me përvojë ku ekzaminohen kryesisht problemet e fytit, laringut, veshit, hundës. Gjithashtu në këtë kabinet kryhet edhe ekzaminimi i audiogramës, që është një aparat, i cili përdoret për të vlerësuar humbjen e dëgjimit.

kabinetin e O.R.L. kryhen: ekzaminimi i Audiogramës, Timpanometria, si dhe DPOAE, që është një metodë e vlefshme klinike për zbulimin dhe ndjekjen e dëmtimit të dë...

Read more